Dulceata de rubarba

de Andra_Constantinescu in Dulceata / Gem, 21 Iun 2015 | 8650 vizualizari

 

Nu am mai mancat pana acum rubarba, dar stiam ca se foloseste la prajituri. Anul acesta mi-am facut curaj si am luat pentru a face dulceata. Pot sa spun ca a iesit dulce si aromata, dar a fost cam greu sa curat tijele. Au iesit 3 borcane si jumatate de dulceata de 400 g.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg rubarba;
  • 500 g zahar.
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de rubarba:

Se indeparteaza frunzele, se spala tijele de rubarba si se decojesc. Se taie rondele si se pune un strat de rubarba intr-o cratita, apoi un strat de zahar si tot asa pana cand se termina rubarba, ultimul rand fiind de zahar. Dupa aceea, se pune cratita la foc mic pana cand se leaga dulceata. 

Se toarna dulceata fierbinte in borcanele spalate si uscate si se capacesc bine. Apoi, se fierb borcanele intr-un vas cu apa fierbinte timp de 30-40 de minute pentru a tine peste iarna. Se lasa la racit in vasul cu apa.

TIPS-URI

1

Tijele se pot curata tragand cu mana de ate, dar si cu ajutorul unui cutit de curatat cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de rubarba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de catina